Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022

Σοβαρεύτηκε με Πασσιά και κέρδισε


 Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυναμικά στο δεύτερο μέρος και διεύρυνε το προβάδισμά του με δύο συνεχόμενα τέρματα του Νίκου Πασσιά

Ο Ολυμπιακός μετά από ένα κακό ξεκίνημα, το οποίο τον έφερε πίσω στο σκορ με 7-4, αντέδρασε και πάτησε… γκάζι, παίρνοντας το προβάδισμα με 7-9 και διατηρώντας το μέχρι το τέλος. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν σε πολύ καλή μέρα τους Παπαδόπουλο, Οστρούτσκο, Μπάγιο και Κρητικό, ενώ εντυπωσιακός ήταν και ο Κοτανίδης στο τέρμα. Η ομάδα του Γιώργου Καρασαββίδη έπαιξε πολύ καλή άμυνα και κράτησε χαμηλά τον Αερωπό, ο οποίος από την πλευρά του ήταν πολύ ανταγωνιστικός. Ο Ολυμπιακός με σοβαρότητα και διαρκή βελτίωση της εικόνας του, κατάφερε να διευρύνει συνεχώς τη διαφορά και να πάρει την νίκη με 17-25, κάνοντας το 4 στα 4 στην Β' φάση της Handball Premier.

Ο Ολυμπιακός δεν μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι, κόντρα στον Αερωπό ο οποίος αγωνιζόταν με σκληράδα στην άμυνα και δυσκόλευε τις «ερυθρόλευκες» επιθέσεις. Ο

Αερωπός Έδεσσας άνοιξε το σκορ στο παιχνίδι με τον Μίγγα, ο οποίος πραγματοποιούσε πολύ καλή εμφάνιση, και αμυντικά και επιθετικά, με τον Ολυμπιακό να απαντάει με τον Κρητικό και να ισοφαρίζει σε 1-1.

Οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν και πάλι πίσω στο σκορ με 2-1 και 4-2, με τον Παπαδόπουλο να καταφέρνει να σκοράρει δις και να κάνει, πρώτα, το 2-2 και, έπειτα, το 4-3. Η ομάδα του Γιώργου Καρασαββίδη δυσκολευόταν να νικήσει τον Βέρεμτσουκ, ο οποίος πραγματοποιούσε εντυπωσιακή εμφάνιση και έλεγε «όχι» σε πολλές προσπάθειες των «ερυθρόλευκων» για γκολ. Ο Αερωπός εκμεταλλευόταν την αστοχία του Ολυμπιακού και πήρε προβάδισμα τριών τερμάτων, με 6-3, με τον Τσέλιο να είναι καταλυτικός σε αυτήν την προσπάθεια.

Σε εκείνο το σημείο, ο Καρασαββίδης κάλεσε τάιμ άουτ και είδε την ομάδα του να βγαίνει με διαφορετικό πρόσωπο στο γήπεδο και να βελτιώνει την εικόνα της. Ο Μοντόρο έκανε το 6-4, με τον Αερωπό να σκοράρει ξανά και να κάνει το 7-4, φέρνοντας και πάλι την διαφορά στο +3 για τους γηπεδούχους. Σε εκείνο το σημείο όμως, οι «ερυθρόλευκοι» πάτησαν… γκάζι και έκαναν ένα εντυπωσιακό σερί 0-5, παίρνοντας προβάδισμα με 7-9. Ο Ολυμπιακός ανέβασε την πίεσή του στην άμυνα και έγινε πιο αποτελεσματικός μπροστά, σκοράροντας το 7-5 με τον Οστρούτσκο, ενώ ο νεοαποκτηθείς Σλαβούλιτσα έκανε το 7-6. Ο Παπαδόπουλος με πέναλτι έκανε το 7-7, με τον Οστρούτσκο να σκοράρει πίσω από την σέντρα σε κενή εστία για το 7-8.

Οι πολύ σκληρές «ερυθρόλευκες» άμυνες συνεχίστηκαν, με τους παίκτες του Ολυμπιακού να το εκμεταλλεύονται και να βγαίνουν στην κόντρα εύκολα, με τον Μιχαηλίδη να κάνει το 7-9 και τον Παπαδόπουλο το 8-10, απαντώντας στο γκολ του Γερμάσεβιτς, ο οποίος έκανε και το 9-10. Το σκορ έμενε κοντά, με τον Ολυμπιακός, όμως, να έχει το πάνω χέρι και το προβάδισμα μετά από το 16ο λεπτό. Ο Οστρούτσκο έδωσε συνέχεια στην πολύ καλή του εμφάνιση και με ένα αρκετά δύσκολο γκολ έκανε το 9-11, δίνοντας και πάλι προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του Καρασαββίδη.

Στο 29’ ο Καραμπουρνιώτης κέρδισε το πέναλτι με μια τρομερή κίνηση στη θέση πίβοτ, με τον Παπαδόπουλο να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να κάνει το 9-12, με το έκτο του τέρμα στο πρώτο ημίχρονο. Ένα ημίχρονο το οποίο έληξε με το 9-12 και τον Ολυμπιακό να διατηρεί το +3, παρά το μουδιασμένο του ξεκίνημα.

Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυναμικά στο δεύτερο μέρος και διεύρυνε το προβάδισμά του, σε 9-13, στην πρώτη του επίθεση με ένα γκολ του Καραμπουρνιώτη, έπειτα από καταπληκτική πάσα του Οστρούτσκο. Ο Κοτανίδης έκανε μια μεγάλη απόκρουση στην αμέσως επόμενη επίθεση του Αερωπού, με τον Πασσιά να εκμεταλλεύεται στο έπακρο την καταπληκτική προσπάθεια του «ερυθρόλευκου» τερματοφύλακα και να κάνει το 9-14. Ο Κοτανίδης είπε και πάλι «όχι» σε μια αντεπίθεση των γηπεδούχων, με τον Καραμπουρνιώτη στη συνέχεια να κερδίζει το πέναλτι από την θέση του πίβοτ, με τον Παπαδόπουλο να αστοχεί και να χάνει την ευκαιρία να κάνει το +6 για τον Ολυμπιακό.

Η Έδεσσα έκανε το 10-14, με τον Ολυμπιακό να μην επιτρέπει όμως να μειώσει κι άλλο την διαφορά και με τον Πασσιά να κάνει το 10-15, με την άμυνα του Ολυμπιακού να συνεχίζει να βελτιώνει την εικόνα της και να κρατάει πολύ χαμηλά τον Αερωπό. Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν με το γκάζι… πατημένο και με τον Μπάγιο να κινείται εξαιρετικά από δεξιά στην πλάτη της άμυνας έκαναν το 10-16, διατηρώντας αυτό το προβάδισμα μέχρι το 40’, ενώ ο Κοτανίδης ήταν πραγματικά εντυπωσιακός και απέκρουσε ένα ακόμη… εύκολο γκολ του Αερωπού, διατηρώντας το +6 για τον Ολυμπιακό. Ο Τοκάρεφ έκανε το 11-16 με ένα πολύ δύσκολο τέρμα, μειώνοντας στα 5 γκολ την διαφορά, με τον Καρασαββίδη να καλεί τάιμ άουτ, ώστε να… συνετίσει τις επιθετικές επιλογές του Ολυμπιακού. Μετά από το τάιμ άουτ, ο Παπαδόπουλος με πέναλτι έκανε το 11-17, δίνοντας και πάλι διαφορά έξι γκολ στον Θρύλο, με τον Κοτανίδη με, ακόμη μια, εντυπωσιακή απόκρουση να διατηρεί την διαφορά, για να έρθει ο Κανδύλας με γκολ στο 45’ και να κάνει το 11-18.

Ο Ολυμπιακός έπαιξε μια ακόμη πολύ καλή άμυνα και βγήκε στην κόντρα με τον Μπάγιο να νικάει με άνεση τον τερματοφύλακα του Αερωπού και να κάνει το 11-19, φέρνοντας τον Ολυμπιακό στο +8, στο 45ο λεπτό. Οι «ερυθρόλευκοι»… χτύπησαν και πάλι στην κόντρα με τον Μπάγιο και έκαναν το 11-20 στο 46’, παίρνοντας ολοένα και μεγαλύτερο προβάδισμα. Ο Αερωπός, μείωσε σε 12-20 με γκολ του Κυριακού να κινείται πολύ καλά ως δεξί εξτρέμ. Ο Ολυμπιακός αστόχησε στην προσπάθεια του να κάνει και πάλι το +9 και ο Τσέλιος έκανε σε δεύτερο χρόνο αιφνιδιασμού το 13-20.

Ο Ολυμπιακός αντέδρασε και με τον Μιχαηλίδη έκανε το 13-21, έπειτα από εξαιρετική πάσα του Σλαβούλιτσα, και αφού κινήθηκε εξαιρετικά ως πίβοτ. Ο Σλαβούλιτσα, μετά από την ασίστ του, έκανε το 13-22 με ένα εντυπωσιακό τέρμα από μακριά, δείχνοντας και αυτός το ταλέντο του και την ικανότητά του να σκοράρει. Ο Μπάγιος, στη συνέχεια, με ένα υπέροχο τέρμα έκανε το 14-23, σκοράροντας με πλάτη στο τέρμα και ανάποδο σουτ! Ο Μίγγας από τη θέση του πίβοτ έκανε το 15-24, στο 56’, ενώ στη συνέχεια πέτυχε και δεύτερο διαδοχικό τέρμα, μειώνοντας σε 16-24. Ο Μπάγιος και πάλι από τα δεξιά έκανε το 16-25, στο 58’. Ο Αερωπός σε κενή εστία από μακριά έκανε το 17-25, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

Πλέον, η προσοχή των ερυθρόλευκων στρέφεται στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, την προσεχή Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη.

Τα πεντάλεπτα: 2-2, 4-2, 6-4, 7-6, 8-10, 9-12 (ημχ), 10-14, 10-16, 11-19, 13-22, 14-24, 17-25
Αερωπός (Ταρινίδης): Στόμας, Τσέλιος 2, Μήγγας 4, Γάτσης, Κράλλης, Βέρεμτσουκ, Μυλωνάς, Καράτζιος, Μαρίνος, Πετρίτσκο 1, Τοκάρεφ 1, Μποκάρεφ 3, Κυριακού 1, Γιαννούσης, Γερμασέβιτς 5, Κρίβιτσ.
Ολυμπιακός ΣΦΠ (Καρασαββίδης): Κοτανίδης, Κρητικός 1, Καραμπουρνιώτης 1, Παπαβασίλης, Μπούντιτς, Κανδύλας 1, Μπάγιος 6, Παπαδόπουλος 6, Δομπρής, Αραπακόπουλος, Πασσιάς 2, Μοντόρο 1, Σλαβούλιτσα 2, Μιχαηλίδης 2, Οστρούσκο 3, Μπάουερ.
Διαιτητές: Λινάρδος – Νικολαΐδης. Δίλεπτα: 3-5. Πέναλτι: 0/0 – 3/4

Πρωταθλητής ο Παναργειακός – Ανεβαίνει στη Σούπερ Λιγκ 2

  Πρωταθλητής ο Παναργειακός – Ανεβαίνει στη Σούπερ Λιγκ 2 Πρωταθλητής στον 3ο όμιλο της Γ’ Εθνικής ανακηρύχθηκε ο Παναργειακός και από...